Opleiding BLS/AED

Doel

Na het volgen van de opleiding Gebruik Automatische Externe Defibrillator (AED) zijn de deelnemers in staat om bij een slachtoffer met een (vermoedelijke) circulatie stoornis de AED adequaat in te zetten.

Inhoud

De volgende onderwerpen komen aan de orde: basisreanimatie, voorbereiden inzet van de AED en reanimatie met behulp van de AED. Na een korte theoretische inleiding ligt de nadruk op het oefenen van de vaardigheden.

Toelatingseisen

Geïnteresseerden die een certificaat bediener AED  willen halen. Voor deze cursus is geen specifieke vooropleiding vereist.

Groepsgrootte

Minimaal 4 personen, maximaal 6 personen.

Duur van de cursus

De totale cursus beslaat 1 dagdeel van 3 uur.

Examen

Gedurende de opleiding worden praktijktoetsen afgenomen. Deze bestaan uit 3 minuten effectief reanimeren en twee AED praktijkoefeningen. Bij voldoende resultaat wordt de aantekening AED toegevoegd aan het Oranje Kruis diploma Eerste Hulp of een certificaat van HVE verstrekt. En een registratie bij de Nederlandse Reanimatieraad

Docenten

Ervaren, gecertificeerde en erkende instructeurs N.R.R en het Oranje Kruis  die op een interessante en interactieve wijze de lesstof behandelen.

Kosten 

op aanvraag (zie prijzen)